Cupin voittotaistelu huipentuu Suolijärvellä

Itävuo ja Knuuttila voittotaistossa

Kevään 2014 Inov-8 Trail Cup vetelee viimeisiään ja cupin finaali käydään tiistaina 3.6. Fast-stagen merkeissä Suolijärven maastoissa. Urheilujuhlaa paikan päällä seuraavan yleisön ja itse kilpailijoiden tiedoksi analysoimme hiukan neljän osakilpailun yhteistuloksia saadaksemme käsityksen siitä, kenellä on mahdollisuuksia kokonaiskilpailussa palkittavien joukkoon.

Miehissä tiukka voittokamppailu

Miehissä kokonaiskilpailua johtaa reilulla lähes 200 pisteen marginaalilla Tampereen Pyrinnön Pekka Itävuo. Toisena yhteispisteissä keikkuu Petotiimin Jouko Liuha ja kolmantena Sandvikin Harri Räty. Aikaisempien osakilpailujen pisteiden valossa voidaan jo todeta, että Liuhalla ja Rädyllä ei ole enää edes teoreettisia mahdollisuuksia Itävuon ohittamiseen kokonaiskilpailua silmällä pitäen. Rädyn on kuitenkin vielä mahdollista ohittaa Liuha, mikäli Sandvikin mies yltää Suolijärvellä vähintään 962 pisteeseen sillä edellytyksellä, että Liuha merkkauttaa samanaikaisesti sarjan heikoimmat pisteensä (alle 914).

Vaikkei Liuhasta ja Rädystä ole enää kokonaiskisassa Itävuon haastajaksi, löytyy tuloksista kuitenkin vielä yksi mies, joka voi onnistuessaan uhata Pyrinnön miehen mestaruutta. KeparDIn Mikko Knuuttila jätti Lukonmäessä kisatun Navigeist-stagen väliin ja tarvitsee kipeästi Suolijärveltä hyviä pisteitä yltääkseen kokonaiskilpailun voittoon. Kaikki on täysin miehen omissa käsissä, sillä yltäessään Fast-stagella Itävuon voittaessakin vähintään 976 pisteeseen hoitaa Knuuttila homman kotiin.

Palkintokorokkeelle omaa loistavat mahdollisuudet myös Erigeepper Challengen Tino Tiilikainen. Raskaiden reittien erikoismiehellä on kasassa pisteet vasta kolmelta stagelta, mutta osallistuessaan löytää itsensä tiistain jälkeen kärkikolmikosta, mikäli pystyy juoksemaan tasollaan viimeisen osakilpailun.

Mikäli Tiilikainen ei löydä tiistaina paikalle on tällä hetkellä kokonaistilanteessa neljäntenä oleva Hannu Hovila kiinni viimeisessä palkintosijassa. Knuuttilan tiedetään jo ilmoittautuneen viimeiseen osakilpailuun, joten voittotaistelusta tulee taatusti jännittävä kamppailu KeparDIn juoksijan ja Itävuon kesken.

Naisissa kärkisijat jo ratkenneet

Kangasala SK:n parivaljakko Ojanen-Papinsaari on hienoilla juoksuillaan varmistanut jo kokonaiskilpailun kaksoisvoiton ennen viimeistä osakilpailua. Ojasen kolme peräkkäistä osakilpailuvoittoa oli liian kova aloitus muille ja hänen onnistui näin ollen varmistaa mestaruutensa jo Mikon leipä -stagella. Papinsaari on myös esiintynyt sarjassa tasaisen vahvasti osakilpailusta toiseen, mikä riitti tällä kertaa selvään kakkostilaan.

Kamppailu viimeisestä palkintokorokesijasta on sen sijaan äärimmäisen jännittävä. Hyvät mahdollisuudet korokkeelle omaa parhaillaan kolmatta sijaa hallussaan pitävä Tampereen Pyrinnön hiihtojaoston Terhi Pollari sekä toistaiseksi vain kolme kisaa urakoineet Maria Laine ja KeparDIn Sonja Kyrölä. Osallistuessaan vahvin ehdokas kolmannen sijan nappaajaksi on Kyrölä, joka nousee varmuudella palkintokorokkeelle saavuttaessaan vähintään 949 pistettä.

Mikäli sekä Laine että Kyrölä saapuvat paikalle taistelemaan arvokkaista pisteistä, lienee naisten sarjassa palkittava viisikko selvillä. Jos jompikumpi jättäytyy viimeisestä osakilpailusta sivuun, on viimeinen palkintosija jaossa mitä ilmeisimmin kolmikon Inka Koljonen, Emmi Hakomäki ja Emmi Lehkonen kesken.

Joukkuekisa kolmen kauppa

Tampereen ketterimmät -joukkuekisa ratkeaa myös tiistaina Suolijärvellä. Sarjan aikana kolme joukkuetta on erottunut selvästi muista. Kokonaistilanteessa johtoa pitää Kangasala SK ennen KeparDIa ja Tampereen Pyrintöä. Taisto kärkisijoista on tiukkaa, sillä koko kärkikolmikko mahtuu 222 pisteen sisään. Kamppailu aivan terävimmän kärjen takana on myös tiukkaa, sillä sijoilla 4-6 majailevat Tampereen Pyrintö Hiihto, Vincit ja Sandvik erottaa vastaavasti vain 250 pistettä.

Mukaan pääsee vielä

Tervetuloa Fast-stagelle Suolijärvelle tiistaina 3.6. nauttimaan sarjan viimeisestä osakilpailusta! Suolijärven uimarannalta on loistavat näkymät seurata kilpailua. Kilpailijat vilkkuvat useaan otteeseen järven vastarannalla ja tekevät vielä läpimarssin ennen loppulenkille suuntaamistaan. Jos taas jalka väpättää mukaan poluille, niin osakisaan voi ilmoittautua vielä paikan päällä viimeistään puolta tuntia ennen kello kuuden lähtölaukausta.