Usein kysytyt kysymykset

FAQ

Mitä on polkujuoksu?

Polkujuoksulla tarkoitetaan poluilla tapahtuvaa lenkkeilyä. Suurin osa Inov-8 Trail Cupin osakilpailujen reiteistä kulkee vaihtelevilla metsäpoluilla sisältäen vain lyhyitä pätkiä suurempia latupohjauria.

Voinko osallistua, vaikken omista hyvää polkupyörää?

Voit. Vaikka yhdyssanojen polkujuoksu ja polkupyörä ensimmäiset osat ovatkin samat, ei polkujuoksussa ole kyse polkupyörällä tapahtuvasta liikunnasta. Suoritus Inov-8 Trail Cupissa on tehtävä ilman polkupyörää. Katso kysymys: Mitä on polkujuoksu?

Voinko osallistua ilman joukkuetta/seuraa?

Voit. Osallistuakseen ei tarvitse olla minkään yhteisön tai seuran jäsen. Inov-8 Trail Cup on ennen kaikkea yksilöille suunnattu tapahtuma, jossa on myös yrityksille, yhteisöille ja seuroille suunnattu joukkuekilpailu.

Voinko osallistua sekä yksilö- että joukkuekisaan?

Voit. Joukkuekisassa lasketaan yhteen kolmen parhaan saman yhteisön edustajan pisteet henkilökohtaisessa kilpailussa. Pelkästään joukkuekilpailuun osallistuminen ei siis ole mahdollista. Sen sijaan pelkästään henkilökohtaiseen kilpailuun osallistuminen onnistuu.

Käyvätkö liikuntasetelit maksuksi?

Käyvät. Otamme maksuksi vastaan Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteleitä, RJ-Kuntoilusetelin TYKY-kuntoseteleitä sekä Luottokunnan Virikeseteleitä.

Kuka järjestää Inov-8 Trail Cupin?

Inov-8 Trail Cupin järjestää Tampereen Pyrinnön suunnistusjaoston edustusryhmä.

Kaipaatteko mukaan kuntoilijoita?

Ilman muuta. Tapahtuma ei ole missään nimessä suunnattu pelkästään kilpailun voitosta kamppaileville juoksijoille, vaan tarkoituksemme on järjestää kaikentasoisille kuntoilijoille soveltuva tapahtuma Tampereen parhaimmilla poluilla.

Ovatko reitit todella huonokulkuisia? Pärjääkö siellä lenkkitossuilla?

Reitit koostuvat erittäin vaihtelevista metsäpoluista, mutta sisältävät myös lyhyitä pätkiä kovempaa sora- tai hiekka-alustaa. Kaikkien osakilpailujen poluista on vaikea antaa yksiselitteistä kuvausta tai kenkäsuositusta, koska niiden kulkukelpoisuus vaihtelee suuresti keskenään. Kaikki reitit ovat juostavissa lenkkitossuilla, mutta silloin on vaativimmilla osuuksilla – erityisesti märällä kelillä – noudatettava varovaisuutta. Kaikille, jotka tavoittelevat hyvää aikaa, suosittelemme kuitenkin lämpimästi maasto-olosuhteisiin soveltuvaa jalkinetta.

Onko tapahtumassa ikärajaa?

Ei. Vaikkei tapahtumassa olekaan erikseen nuorten tai ikäihmisten sarjaa, ovat nuoret ja vanhemmatkin tietysti tervetulleita.

Voinko ilmoittautua paikan päällä?

Voit. Vaikka toivommekin etukäteisilmoittautumista kotisivujen ilmoittautumispalvelun kautta, onnistuu tapahtumiin ilmoittautuminen myös kilpailupaikalla. Siinä tapauksessa suosittelemme tosin saapumista kilpailupaikalle hyvissä ajoin jonojen välttämiseksi.