Kauppi Sports Center -stage, 28.7.2020, Kauppi Sports Center

Kaupin osakilpailun maastona toimivat Näsijärven rantakalliot ja kauniit neulaspolut.

Paikka: Kilpailu kilpaillaan Kaupin urheilupuistossa, osoite: Kuntokatu 5, Tampere

Aika: Tiistaina 28.7.2020. Lähtö klo 18.00, ilmoittautuminen ja kilpailumateriaalin nouto klo 17.00-17.30.

Pysäköinti: Autot pysäköidään pysäköintiohjauksen mukaisesti. Pysäköinnistä on matkaa kilpailukeskukseen muutamia satoja metrejä.

Reittiselostus

Kaupin urheilupuisto tarjoaa ympäristöineen loistavat olosuhteet polkujuoksuun. Polkuverkosto on jopa niin tiheä, että selkeiltä valtaväyliltä eksyy helposti kapeille sivupoluille ja lopulta löytää itsensä luonnon helmasta ilman että maisemassa näkyy merkkiäkään ihmisen käden- tai jalanjäljistä. Inov-8 Trail Cupin Kaupin omatoiminen polkujuoksutapahtuma helpottaa sinua juoksemaan mielekkään reitin tässä taianomaisessa polkulabyrintissä juuri sitä vauhtia kuin haluat. Täysin uusitulla reitillä on pituutta 6,8 km ja nousumetrejä kertyy 63 metriä.

Tapahtumakeskus eli lähtö ja maali sijaitsee Kauppi Sports Centerin pihassa viime vuoden tapaan. Ensimmäiset puolitoista kilometriä juostaan latupohjia ja leveämpiä polkuja ikään kuin alkuverryttelyksi ennen kapeammille poluille rynnistämistä. Se tapahtuu vanhassa kuusimetsässä, jossa juuret kurottavat kohti polkujuoksijan nilkkoja saaden tarkkaamattoman kompastelemaan. Tämän korpiosuuden jälkeen kaarretaan vanhalle, 1980 luvulla kaadetulle aukolle, joka on sittemmin annettu kasvaa tiheiköksi. Kuusenoksat piiskaavat reisiä, kunnes tämä kapea tiheikkökaista on ohitettu ja reitti suuntaa kohti pohjoista tenniskeskuksen lähimaastoissa. Pirunvuori, tuo Kaupin Mount Everest, jää vasemmalle, Toimelantien penkasta nähdään vilaus, ja sitten alamäki vie polkujuoksijan kohti Näsijärveä. Säästä mukaan seesteinen liplatus ja auringonpaiste tai valkoiset tyrskyt ja navakka puhuri tervehtivät polkujuoksijaa tuolla teknisellä mutta nautinnollisella pätkällä kohti Kaupinojanlahtea. Aivan sinne asti ei ennätetä, sillä reitti nousee rannasta lounaaseen kohti jalkapallokenttiä. Kun ne alkavat siintää polkujuoksijan näköpiirissä on aika virittää se viimeinen vaihde silmään ja aloittaa loppukiri. Mahdollisimman pitkään pysytellään polkujen puolella, kunnes siirrytään leveämmälle ulkoilutielle, jotta Kauppi Sports Centerillä sijaitseva maali saavutetaan.

Reittikartta ja rataprofiili

Kaupin reittikartta