Mikon Leipä -stage, 8.5., Toivion koulu, Pirkkala

Toinen osakilpailu juostaan Pirkkalassa Toivion maastoissa.

Paikka: Kilpailu kilpaillaan Toivion koululla

Aika: Tiistaina 8.5.2018. Lähtö klo 18:00, ilmoittautuminen ja kilpailumateriaalin nouto klo 17:00-17:30.

Pysäköinti: Autot pysäköidään pysäköintiohjauksen mukaisesti. Parkista on matkaa kilpailukeskukseen muutamia satoja metrejä.

Reittikuvaus

Reitillä on mittaa 7,0 km ja nousumetrejä radan kuudessa pitkähkössä nousussa yhteensä 180 metriä, joka on enemmäin kuin missään muussa Trailcupin osakilpailussa.

Toivion koululta alkavat jylhät pirkkalais maastot tarjoavat polkujuoksijoille haasteita laidasta laitaan. Suosittuna ulkoilualueenakin tunnettu polkujuoksupyhättö kätkee uumeniinsa kaikkea aina teknisiltä pikkupoluilta nurmipäällysteisiin latupohjiin, hivuttavia pitkiä nousuja ja vauhdikkaita alamäkiä, joissa vain oma maksimaalinen juoksunopeus on vauhtia rajoittamassa. Siis jokaiselle jotakin!

Itse reitti lähtee koulun urheilukentältä ja suunta ns. ykkösen latupohjaa Keskisentien yli ja kohti Isonaistenjärveä. Kahden kilometrin juoksemisen jälkeen saavutaan Isonaistenjärvelle, jonka mukavalta rantapolulta ehtii välillä vilkuilla maisemia järvelle päin. Seuraava suuri haaste juoksijoille on Taaporinvuoren ylitys, jossa kuudensadan metrin aikana nousua kertyy noin 45 metriä. Liian väsynyt ei kannata mäen päällä olla, sillä seuraava alamäki on teräviä jalkoja vaativa tekninen ilotulitus. Taaporin jälkeen noustaa heti Huhtavuorelle, josta matka jatkuun loivaa alamäkeä Soukovuorelle. Loppu lasketellaan latupohjaa ja noustaan Toivion kolmen kilometrin hiihtoladun jyrkkä ”seinänousu” ylös. Loppukiri kannattaa aloittaa viimestään kun saapuu koulun takapihalle. Siitä matkaa maalin on reilut sata metriä sisältäen lyhyen nousun ja laskun urheilukentälle.

Huom.! Keväisin Toivon latupohjat saattavat paikoin olla erittäin vetisiä ja mutaisia ja siitä johtuen myös todella liukkaita. Noudata alamäissä varavovaisuutta. Kunnolliset kengät ovat paras tapa välttää kaatumiset. Järjestävä taho suosittelee nappula- tai nastakenkiä. Tavallisilla lenkkareilla pääsee varmasti radan läpi, mutta ne eivät ole vetisissä ja mutaisissa kohdissa kovinkaan hyvät, eivätkä turvalliset.

Reittikartta ja rataprofiili

Toivion reittikartta