Kauppi Sports Center -stage, 1.5., Kauppi

Kaupin osakilpailun maastona toimivat Näsijärven rantakalliot ja kauniit neulaspolut.

Paikka: Kilpailu kilpaillaan Kaupin urheilupuistossa, osoite: Kuntokatu 5, Tampere

Aika: Tiistaina 1.5.2018. Lähtö klo 18:00, ilmoittautuminen ja kilpailumateriaalin nouto klo 17:00-17:30.

Pysäköinti: Autot pysäköidään pysäköintiohjauksen mukaisesti. Pysäköinnistä on matkaa kilpailukeskukseen muutamia satoja metrejä.

Suihku-, pukeutumis-, ja wc-tilat: Kilpailijoiden käytössä on Kaupin vanhan huoltorakennuksen suihku-, pukeutumis-, ja wc-tilat.

Reittiselostus

Kaupin osakilpailun reitti on kaudella 2018 ainoa reitti joka on uudistettu viime vuodesta. Kilpailureitti on 6,1 kilometriä pitkä ja nousumetrejä kertyy 145.

Lähtö tapahtuu Kauppi Sports Centerin pihasta ja reitti suuntaa Kaupin latupohjille pesäpallostadionin takaa kiertäen. Ensimmäiset reilu 400 metriä juostaan latupohjaa eli helppoa alustaa myöten, kunnes päästään itse asiaan eli polulle. Tämä polku on onneksi leveä, joten viimeistään Tuomikallion juurelle päästyään on porukka asettunut sopuisasti jonoon. Samalla reitti poikkeaa pienemmälle metsäpolulle ja myös radan jyrkin ylämäki tulee päihitettyä heti ensimmäisellä kilometrillä.

Tuomikallion päälle päästyään polkujuoksijaa hemmotellaan paikoin kallioisilla mutta kaikin puolin nautinnollisilla neulaspolkupätkillä, jotka johtavat mutkitellen välillä kohti Kaupin jalkapallokenttiä ja välillä vuorostaan kohti Pirunvuorta. Ennen Pirunvuorta reitti kuitenkin kääntyy Näsijärven suuntaisesti kohti länttä, eikä tätä Kaupin Everestiä tällä radalla saavuteta. Nousua kuitenkin piisaa, kun notkosta noustaan hivuttava yli 30 metrin korkeuseron penkka.

Ylänköalueen avokallioluukutuksen jälkeen reitti laskeutuu mutkitellen alas Kaupinojan saunalle. Monipuolisuutta juoksualustoihin tuo Kaupinojanlahden hiekkaranta, jonka rata ylittää päästä päähän. Kaupinojanlahdelta noustaan radan pisin ja raastavin nousu, jonka jälkeen polkujuoksija saa nauttia kohtuullisen helposta loppuradasta. UKK-instituutille menevä tie ylitetään hiihtolatusiltaa pitkin ja uuden huoltorakennuksen kohdalla poiketaan vielä nopealle metsäpolulle, jota pitkin saavutetaan Kauppi Sports Centerin vierustaa etenevä maalisuora.

Reittikartta ja rataprofiili

Kaupin reittikartta