HieroJari-stage, 9.5., Kauppi

Kaupin osakilpailun maastona toimivat Näsijärven rantakalliot ja kauniit neulaspolut.

Paikka: Kilpailu kilpaillaan Kaupin urheilupuistossa, osoite: Kuntokatu 5, Tampere

Aika: Tiistaina 9.5.2016. Lähtö klo 18:00, ilmoittautuminen ja kilpailumateriaalin nouto klo 17:00-17:30.

Pysäköinti: Autot pysäköidään pysäköintiohjauksen mukaisesti. Pysäköinnistä on matkaa kilpailukeskukseen muutamia satoja metrejä.

Suihku-, pukeutumis-, ja wc-tilat: Kilpailijoiden käytössä on Kaupin vanhan huoltorakennuksen suihku-, pukeutumis-, ja wc-tilat.

Reittiselostus

Täksi kaudeksi uudistettu Kaupin reitti on kokonaisuudessaan 5,9 kilometriä pitkä ja nousumetrejä kertyy 130.

Lähtö tapahtuu Uuden huoltorakennuksen pihasta ja suuntaa heti kohti Puhdistamon vieressä olevaa jyrkkää mäkeä UKK-instituutille vievän tien ylittäen. Mäeltä lasketaan Kaupinojan uimarannalle ja sieltä saunan vierestä takaisin urheilupuistoa kohti latupohjaa myöden. Pienen laskuosuuden jälkeen on edessä radan kovin yksittäinen nousu latupohjaa myöden ja mäen päällä jatkuu tasainen polkuosuus kohti Pirunvuorta. Tälle 160-metriselle vuorelle ei kuitenkaan nousta, vaan reitti jatkaa Tuomikalliota pitkin Kaupin jalkapallokenttien läheisyyteen ja jatkaa vielä loppulenkille Tuomikalliolle. Kun viimeinen melko vaativa lasku Tuomikalliolta on selvitty suoritetaan loppurutistus vielä uutta Niihaman latupohjaa myöden hiihtokisoista tutun sprinttinousun kautta takaisin huoltorakennuksen pihaan ja maaliin.

Kokanaisuutena Kaupin kansanpuistossa kulkeva reitti on monipuolinen ja jokaiselle haasteita tarjoava. Alun tien ylityksessä on järjestäjien liikenteenohjaus, mutta varovaisuutta on silti syytä noudattaa.

Reittikartta

Kaupin reittikartta

Rataprofiili

Kaupin korkeusprofiili